SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dackegymnasterna
Glädje & Gemenskap, Engagemang, Utveckling & Kvalitet

Coronavirus covid-19 (uppdaterad 2021-02-19)


Dackegymnasterna förhåller sig enligt följande avseende frågan kring coronavirus covid-19:

 

Vår liksom Gymnastikförbundets rekommendation är att följa Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters råd. Rekommendationerna kan ändras beroende på situationens utveckling, vi följer löpande myndigheternas uppdateringar. 


Allmänna åtgärder:

 • Stanna hemma om du är sjuk gäller även minsta symptom, du ska vara symptomfri i 48 timmar innan återgång.
 • Var noga med handhygien: tvätta händer när ni går in i hallen och när ni avslutar passen, samt vid behov under träningen.
 • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun
 • Håll avstånd

Specifika åtgärder för hämtning och lämning
 • All hämtning och lämning sker utanför hallen.
 • Gruppen samlas utanför hallen och hämtas av ledarna
 • Lämna i så nära anslutning som möjligt till träningens start
 • Direkt efter träning så måste gymnasterna lämna hallen och hämtas.        
 • Barn under 8 år ska hämtas vid hallen
 • Enbart aktiva och ledare får befinna sig i träningshallarna och omklädningsrum.
 • Gymnasterna ska komma ombytta till träningen
 • Grupper som tränar efter varandra ska använda olika omklädningsrum för in- och utgång i hallen där så är möjligt.

Specifika åtgärder i träningen
 • Lyssna och följ de instruktioner du får av ledarna
 • Undvik fysisk kontakt där det är möjligt 
 • Aktiviteterna kommer anpassas så att  behovet av mottagning/passning begränsas. 
 • Träningen för grupperna Vuxengruppen, Familjegymnastiken, Alla kan gympa kommer terminsstarten skjutas framåt i tiden. Vi vet idag inte när träningen för dessa grupper kan starta.
 • Barn 4-5 år kommer de flesta grupper starta v.9
 • Juniortruppen kan sedan den 9 februari även träna inomhus.
 • Träningsschemat har anpassats så att vi förhåller oss till de begränsningar på maxantal personer som får vistas i lokalen som kommunen satt upp.
 • Använd endast egen vattenflaska. 

Vid symptom, sjukdom
 • Vid minsta symptom av sjukdom stanna hemma.
 • Om någon i hushållet uppvisar symptom för sjukdom stanna hemma
 • Ledarna kommer att har rätt att neka barn och ungdomar att delta i träning om barnet/ungdomen uppvisar symptom på sjukdom (dvs chansa inte).
 • Om en familjemedlem har bekräftad Covid 19-sjukdom ska inte gymnasten delta i den vanliga träningen tills den sjuka familjemedlemmen är friskförklarad.
 • Om du eller någon i hushållet testas för Covid-19 betraktas ni som sjuka och ska stanna hemma tills ett negativt provsvar erhållits.    
Riktlinjer vid bekräftad smitta i föreningen
 • Om gymnast/ledare bekräftats sjuka i Covid-19 meddela kansli@dackegymnasterna.se.
 • Föreningen informerar övriga i träningsgruppen och ev anslutande grupper att vara extra uppmärksamma på symptom
 • Vid symptom ska man isolera sig och gå in på webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller om symptomen inte går över på ett dygn      
 • Medan ni inväntar provsvaret ska man bete sig som om man har Covid-19
 • Följ eventuella regionala förhållningsregler och håll dig informerad via 1177.se
Ingen återbetalning av träningsavgifterna kommer att ske för inställda träningar i samband med nedstängningar. Dackegymnasterna kommer dock att se över möjligheterna till kompensation för de grupper som ställs in under en längre tid. 

 

Träning för gymnaster födda 2002 och senare
Sedan den 9 februari är det nu även ok för gymnaster i Gymnasiet att träna inomhus.
Hallarna öppnas upp
Från den 25 januari är det återigen okej för barn och ungdomar 2005 och senare att återgå till träningen inomhus. För ungdomar 2004 och tidigare är det endast tillåtet med träning utomhus. Mer info om Dackegymnasternas terminsstart kommer. 
Förslag på sänkning till 8 deltagare (2020-11-19)
Den 16 november  presenterade regeringen ett förslag  på att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar  med mer än åtta deltagare  ska förbjudas från och med  den 24 november . 
Vi återkommer  när vi vet mer om förslaget och hur det kommer att påverka vår verksamhet.
Sommarläger
2021-04-09 09:17

Dackegymnasterna planerar att genomföra sommarläger för både våra aktiva medlemmar, men också några öppna lägerdagar för vår kö och andra föreningar. Lägerdagarna planeras till v24, v25 och v26. 

Mer information om lägerdagarna hoppas vi kunna släppa under maj månad, då vi inväntar mer information ifrån myndigheterna avseende träning, läger etc under den aktuella perioden.

 

Vår förhoppning är att dagens restriktioner ifrån folkhälsomyndigheten som avråder ifrån lägeraktiviter kommer lättas mot sommaren. 

Enkäten för HT21 är ute!
2021-03-29 09:13

Under helgen skickade vi ut en enkäten som berör höstens träning och grupper. Enkäterna går ut till pojkar och flickor ifrån 2013 och tidigare. I enkäten har de aktiva möjlighet att påverka hur de vill träna till höstterminen. Alla flickor (2002-2013) bör ha fått sin enkät under helgen. Pojkarnas enkät kommer skickas ut lite senare (datum är ej klart än) och grupperna Vuxengruppen, Parkour och Dans & show kommer inte få någon enkät då vi endast har de grupperna inom den verksamheten.  

Öppethus för pojkar
2021-03-18 10:18

Onsdagen den 31 mars ( påsklovet) kommer Dackegymnasterna att erbjuda öppethus för pojkar födda 2006-2010. 

Träningen är kl 13.30-15.00 i Gymnastikens hus och är kostnadsfri.

 

Det finns ett begränsat antal platser (25 st) och de bokar ni via länken  

Boka din plats här

 

Sista bokningsdag är 28 mars eller tills platserna tar slut.

 

På öppethus kommer ni får prova på både gymnastik och parkour

Testa huvuddelen av redskapen som finns i Gymnastikens hus så som trampoliner, trampetter, luftgolv, skumgropen mm

Samt olika övningar på både grundläggande och mer avancerad nivå.

 

Läs även igenom Dackegymnasternas riktlinjer avseende Covid-19 för att kunna följa dem vid träningen.  

En kullerbytta om dagen!
2021-02-23 13:39

Passa på och var med i Gymnastikförbundets kullerbyttautmaning. Under förra året gjordes totalt 42321 kullerbyttor i år är utmaningen att försöka slå det. Bakgrunden till projektet är att minska stilla sittandet och uppmuntra till ökad grundmotorisk träning. Utmaningen pågår till 31 mars.
Klicka in er på länken och var med.
Tillfälliga öppettider på kansliet
2021-01-25 14:39
För att främja distansarbete samt minimera antalet besök kommer kansliet endast vara öppet för besök på tisdagar mellan kl 13:00-19:00. Ev besök på annan tid är enligt överenskommelse med Anette eller Tobias.

Telefontiderna är oförändrade enligt nedan på telefonnummer 0470-25260. 

Måndag 08:30-14:00
Tisdag 13:00-19:00
Onsdag Stängt
Torsdag 08:30-14:00
Fredag Stängt

Denna information gäller tillsvidare. 
Terminsstart
2021-01-22 12:15
Glädjande nyheter kom under torsdagen 21 januari ifrån regeringen, vilket gör det möjligt att starta igång idrottsträning på fritiden igen. Det innebär att Dackegymnasterna kommer starta igång träningen igen för våra grupper. 
Starten kommer att ske successivt där våra trupper och tf grupper kommer att starta under v.4. 
TUH startar under v.5 
Barn och ungdomsgrupperna kommer starta under v 6. 

AKG, Barn 4-5år, familj och Vuxengruppen kommer få senare start, där inväntar vi ytterligare lättnader ifrån myndigheterna innan vi startar igång. När det ske kan vi inte svara på i dagsläget. 

För att träningen ska bli så trygg och säker som möjligt är de viktigaste åtgärderna att stanna hemma om ni känner minsta symptom för sjukdom, att tvätta händerna ofta och noggrant, att hålla avstånd och att undvika fysisk kontakt. Vi ber er även att läsa igenom och följa föreningens riktlinjer och förhållningsregler för träning avseende Covid-19.

Information om terminsstarten kommer med kortvarsel för grupperna som startar under v.4. För TUH bör information komma ut under v.4 och till övriga grupper som startar v.6 kommer informationen under v.5.

Träningstiderna har uppdaterats för grupperna (Tf och Trupp samt TUH) och ni hittar dem under föreningsinformation och grupper på hemsidan. För övriga grupper kommer uppdateringar ske under v.4 och v.5

Som tidigare gäller så kan det ske förändringar med kortvarsel vi följer myndigheternas, kommunens och Gymnastikförbundet direktiv och information löpande. 

Länken till streamen
2021-01-20 12:11


https://www.twitch.tv/ajneee

Vårterminen
2020-12-22 10:24

Den 18 december meddelade Regeringen nya skärpta restriktioner, att all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och ”inte är nödvändigt” bör omedelbart stängas ner fram till den 24 januari. Dackegymnasterna har därför beslutat att även stänga ner vår verksamhet fram till och med den 24 januari för att bidra till att minska smittspridningen. Hur och när terminsstarten blir och vilka anpassningar som behöver göras då kan vi inte uttala i dagsläget utan vi följer utvecklingen i samhället samt följer myndigheternas och Gymnastikförbundets rekommendationer avseende träning. Träningarna kommer därför som tidigast kunna starta igång under vecka 4. Vi hoppas kunna ge ny information under mitten/slutet av januari.

Digitala tävlingar
2020-12-04 11:28
De flesta tävlingar har ställts in under både våren och hösten. Glädjande nog så har ett par av våra grupper kunnat delta i digitala tävling. Ett bra alternativt till tävling när man inte kan träffas och tävla som vanligt. https://sverigesradio.se/artikel/7613056
Fler anpassningar ifrån 24 november
2020-11-25 15:00
Information har skickat ut till alla medlemmar med att vi gör ytterligare anpassningar i träningen för att minska smittspridningen. Offentliga sammankomster begränsas till max 8 personer. Även om träning inte klassas som en offentlig sammankomst så har Gymnastikförbundet också tagit beslut om att det ska vara vägledande för all verksamhet under Gymnastikförbundet. Träning för barn och ungdomar 2005 och senare görs undantag för. Dackegymnasterna har valt att minska ner träningen och att huvuddelen av våra grupper numer tränar endast i halvgrupper under resterande del av terminen. Vi hoppas med detta kunna erbjuda en säkrare miljö för både ledare och aktiva. Fortsatt gäller även Dackegymnasternas tidigare kommunicerade riktlinjer för träning avseende Covid-19. Ingen passning/mottagning ska ske av ledarna och att träningen anpassas så att gymnasterna kan träna på moment de kan utför utan hjälp.

Fortsatt gäller att träningen för Alla kan gympa, familjegymnastiken, Barngymnastik 4-5 år, Vuxen gruppen och Juniortruppen är inställd resterande del av terminen.

Målsättning är att kunna fullfölja terminen i så stor utsträckning som möjligt för samtliga grupper samt hålla smittan borta ifrån hallen, våra ledare och aktiva


Nu kör vi igen!
2020-11-11 15:38
Träningen startar igång igen från 12 november för de flesta grupperna. Juniortruppen, Vuxengruppen familjegymnastiken, barngymnastik 4-5år och Alla kan gympa är grupper som vi inte kommer att starta igång. Övriga grupper kör igång med en del anpassningar för att vi ska kunna bedriva träningen säkert för både ledare och gymnaster. 

Dackegymnasterna har sett över och uppdatera våra riktlinjer för träning avseende Covid- 19
Innehållet i träningen kommer att anpassas så att ingen fysisk kontakt ska ske, dvs träningen kommer genomföras med övningar som gymnasterna klarar av att träna och utföra säkert på egen hand utan mottagning ifrån ledarna.
Schemat för anpassats vilket innebär nya träningstider för ett antal grupper så att vi är färre gymnaster i hallen och på så sätt kan undvika trängsel.
Information och förtydligande har skickats till samtliga grupper kring hur uppstarten kommer ske och vad som gäller i träningen.

Dackegymnasterna följer utvecklingen och om det blir nödvändigt kan nya anpassningar göras med kort varsel. Vi hoppas våra åtgärder bidrar till att minimera risken för smitta och smittspridning och att alla gör sin del för att minska den i hela landet. Förhoppningen är att den negativa trend som ses i samhället avseende smittspridningen kan avta och att vi snart åter kan lätta på restriktionerna och återgå till en mer normal vardag.All träning inställd från och med idag 5/11
2020-11-05 14:50

Dackegymnasterna har idag tagit beslutet att tillfälligt ställa in all verksamhet från och med idag 5/11 och på obestämd tid framåt pga av de nya restriktioner som införts i Region Kronoberg avseende Covid-19.

Föreningen kommer behöva tid att se över verksamheten, åtgärder och ev direktiv för att kunna säkerställa att träningen kan genomföras på ett säkert sätt och i enlighet med de nya skärpta kraven. 
Ny information om hur vi kommer förhålla till de nya direktiven kommer att förmedlas under mitten av nästa vecka.
Ny styrelse på Årsmötet
2020-10-19 10:49
Johan B, Alexandra, Hanna, Jenny, Maria-José, Lisbeth, Åsa, Lina, Johan W
Efter årsmötet den 13/10 ser styrelsen ut enligt följande

 
Ordf: Johan Bring

 
Vice ordf: Åsa Lisecke
Kassör: Maria-José Benitez

  
Sekreterare: Johan Wänersjö
  
Ledamot: Alexandra Airosto
  
Ledamot: Hanna Ankarberg
  
Ledamot: Lisbeth Åberg


   
Suppleant: Lina Östberg Sellgren
  

Suppleant: Jenny Åhman

Höstlovsläger
2020-09-28 12:31

Anmäl er till Dackegymnasternas lägerdagar under höstlovet. Vi kommer begränsa antalet platser till 50 personer. Grupperna kommer ha varierad träning där moment och aktiviteter sker i huvudsak inomhus men att vi även kan ha vissa moment utomhus förutsatt att vädret tillåter det. Våra höstlovsläger är endast för Dackegymnasternas medlemmar

 

Höstlovsläger yngre 26-27 oktober

Ålder 2011-2013

Tid 09:00-15:00

I Gymnastikens Hus Växjö

Kostnad 650 kr 

Anmälan stänger 19 oktober 

Begränsat med platser till 50 st (först till kvarn)

Anmälan sker på länken

https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={FA0EEB64-4333-4E30-BC98-432F522FFF4F}

 

Höstlovsläger äldre 28-29 oktober

Ålder 2008-2010

Tid 09:00-15:00

I Gymnastikens Hus Växjö

Kostnad 650 kr 

Anmälan stänger 19 oktober 

Begränsat med platser till 50 st (först till kvarn)

Anmälan sker på länken

https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={FA0EEB64-4333-4E30-BC98-432F522FFF4F}


Övrigt

Lunch serveras under dagen och ingår i priset.

Ta gärna med en frukt och vattenflaska

Träningen sker i linne/t-shirt och shorts eller tights.

Ta med kläder efter väder då flera aktivitet och pass kommer att ske utomhus

Ange om ni behöver någon specialkost i anmälan eller kontakta kansli@dackegymnasterna.se

Vid frågor kontakta kansli@dackegymnasterna.se

 

Med anledning av den rådande samhällssituationen med Covid-19 förbehåller vi oss rätten att ställa in lägerdagen med kortvarsel. Avbokningar kan göras fram till 13:00 dagen innan lägret med fullåterbetalning, Vi senare avbokningar kommer behöver vi ta en viss administrativ kostnad motsvarande lunch och ledarkostnader.

 

Extra viktigt att tänka på inför lägerdagen.

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Om du har de minsta symptom på sjukdom stanna hemma.

Tvätta händerna noga innan träningen, inför/efter fruktpauser, inför/efter lunch och efter träningsdagens slut innan hemgång.

Drick endast ur din egna vattenflaska

Kom ombytt till lägerdagen

Hämtning och lämning sker utanför entrén till Gymnastikens hus för att begränsa antalet personer i omlopp i lokalen.

Årsmöte
2020-09-22 15:46

Kallelse till årsmöte i Dackegymnasterna 2020

 

Plats:    Konferensrummet jämte Dackegymnasternas kansli, Arenastaden, Hejaregatan 7

Datum: Den 13/10

Tid:       kl. 18.00

 

 

Årsmöteshandlingar kommer att ligga ute på www.dackegymnasterna.se senast en vecka innan årsmötet.

 

Var vänlig skicka in eventuella motioner till kansli@dackegymnasterna.se senast den 29/9.

 

Med tanke på Covid -19 önskar vi att ni anmäler er närvaro senast den 6/10 till kansli@dackegymnasterna.se.

 

                                            Varmt välkomna!

                                            / Dackegymnasternas styrelse


Här kommer mer uppgifter kring Årsmötet att läggas upp

Direktanmälan till nya grupper
2020-08-28 10:57
Från och med måndag 31 augusti går det göra en direkt anmälan till våra grupper inom Parkour och Dans & show. 

Parkour kommer vi  att ha två grupper en äldre (2003-2009) och en yngre 2010-2012.
Äldre gruppen tränar måndagar 18:30-20:00 i Teleborgshallens B-hall
Yngre gruppen tränar tisdagar 17:00-18:30 i Teleborgshallens C-hall

Parkour är en holistisk träningsmetod som går ut på att träna kroppen till att på ett smidigt och kontrollerat sätt kunna forcera olika typer av hinder i omgivningen utan hjälpmedel. Parkour innehåller rörelser som hopp och rullar, olika tekniker för att forcera hinder, och även övningar för att testa fysisk och mental styrka hos utövaren.

Dans & Show
Under förra året startade vi en Dans och Show grupp i Dackegymnasterna för äldre gymnaster (2005 och äldre). I år startar vi igång även en yngre grupp ifrån 2006-2008. Dans och Show är en grupp där utövarna får provar på olika dansstilar, truppfristående och uppvisningar. Teknik, koreografi, improvisation och uttryck kommer vara innehåll i lektionerna.


Dans och Show  måndagar 17:00-19:00 (Spegelsalen i Gymnastikens hus)

Terminsstart v37, uppehåll v44 (höstlov) terminsavslut v50

Anmälan hittar ni under Anmälan på hemsidan.
Terminsstart HT2020
2020-08-19 10:17
Hej och välkomna till en ny termin! 

Dackegymnasterna och vårt kansli arbetar just nu för fullt med att förbereda terminsstarten. 
Vi söker fler ledare till våra grupper för att säkerställa att vi kan starta grupperna i höst. 

V.34 startar Ungdomstruppen och Elittruppen
V.35 startar Juniortruppen, Trupp A, Trupp B, Trupp C och Trupp pojkar
V.36 startar alla TF grupperna, Träning uppvisning och Hälsa (TUH) 
V.37 startar alla våra barn och familjegrupper, flick och pojkgrupper samt Alla kan Gympa, Dans och Show samt AMT Vuxen.

Gruppernas träningstider kan ni hitta under medlemsinformation och grupper.
Terminsavgifter kommer uppdateras inom kort även den infon under medlemsinformation.

Just nu har vi en väldigt hög arbetsbelastning och därmed längre svarstider, många frågor som kommer in besvaras så fort vi hinner. 

Frågor om köplats kommer inte besvaras utan när det är aktuellt med plats kommer ni bli kontaktade. 


Ny tränare klar
2020-06-23 09:40
Vi kan nu även presentera vår andra nya tränare Sara Backman. Sara har även hon en bakgrund inom gymnastiken både som aktiv och som ledare. Sara är utbildad Danspedagog samt har även studerat Coaching och sportmanagement på Linnéuniversitet. Tjänsten Sara har är en tränartjänst på 70% med ett utökat ansvar för fristående och dans. Sara startar sin tjänst i augusti och vilka grupper hon kommer jobbar med presenteras efter sommaren. 

Vi hälsar Sara välkommen och hoppas att du kommer trivas hos oss.
Ny tränare klar
2020-06-22 14:12
 Vi kan nu presentera Andréa Ajne som en av Dackegymnasternas nya tränare. Andréa, 23, har en lång bakgrund inom gymnastiken både som aktiv och som ledare.  Hon har kommer senast ifrån en tjänst som tränare i Tyresögymnastiken. Tjänsten i Dackegymnasterna är en tränartjänst på 75 % med ett utökat ansvar för att utveckla föreningens pojk- och parkourverksamhet. Vilka grupper Andréa kommer presenteras i efter sommaren. Andrea börjar sin tjänst hos oss i augusti.

Vi hälsar Andréa välkommen och hoppas att du kommer trivas här hos oss.

 
Profilkläder- sommarstängt
2020-06-15 14:06
Profilkläder som beställs från vecka 25 kommer att levereras efter vecka 33, pga semester. 
Premiär för våra nya profilkläder
2020-05-06 08:05
Vi är stolta att kunna presentera vår nya klubbshop i samarbete med Profilhörnan!
Som medlem har du möjligt att prova ut dina föreningskläder på Dackegymnasternas kansli, för att senare göra en beställning via klubbshopen på nätet. Efter sommaren kommer vi även att bjuda in till en klubbträff.
I Klubbshopen kan du välja mellan att betala med kort, faktura eller delbetalning. Betalningen reserveras på ert konto men ni betalar inte förrän era produkter är klara och finns att hämta på kansliet. När produkterna finns på kansliet för avhämtning kommer ni att få ett mail. Visa upp detta mail när ni hämtar ut er beställning.

Stort grattis Molly Bäckström!!
2020-04-28 11:46
Molly Bäckström har tilldelats Stipendiet Bo Hernells Fond 2019 från GF Sydost med nedan formulering. 

Molly har varit ledare hos Dackegymnasterna sedan hösten 2017. Hon är ledare i två olika tävlingsförberedande grupper och även delaktig i gruppen som sammanställer föreningens vårshow.

Motivering: Molly är pedagogisk och lyhörd för gymnasternas behov, vilket gör att hon kan anpassa träningen efter individens nivå. Hon är en god förebild och en uppskattad ledare. Med ett stort engagemang för föreningen ställer hon upp på uppvisningar, samträningar och tävlingar.


Efter påsk fortsätter träningen – för alla friska gymnaster
2020-04-09 09:06

Från och med tisdag 14 april kör vi igång våra träningar igen efter påsklovet. Som vi sagt innan gillar vi gympa och att träna och röra på sig är viktigt för att må bra. Vi måste dock ta hänsyn till den rådande situationen med pågående smittspridning av coronavirus (Covid19) och därför anpassar vi nu träningarna ännu lite mer.

-          Det anpassade schemat som började gälla innan påsklovet fortsätter.

-          Grupper som tränar 1 gång i veckan uppmanas att ha all sin träning utomhus och anpassa övningar så man undviker passning och närkontakt.

-          Grupper som tränar flera gånger i veckan uppmanas att vara utomhus så mycket det går, tex att värma upp och ha styrka utomhus. Vid träningsmoment inomhus kan man gärna dela gruppen i två delar där en är inne och en är ute. Även dessa grupper anpassar övningar så passning och närkontakt undviks

Exakt hur din träningsgrupp gör kommer dina ledare att informera om.

Det är viktigt att varje person tar ansvar för att minimera smittspridning. Det innebär att om du som ledare eller gymnast har sjukdomssymptom, även milda sådana, så ska du stanna hemma ifrån träningen.

Tänk på att följa de allmänna råden kring hygien som finns.

Träningen fortsätter – för alla friska gymnaster
2020-04-01 08:03

Vi gillar gympa och att träna och röra på sig är viktigt för att må bra. Vi måste dock ta hänsyn till den rådande situationen med pågående smittspridning av coronavirus (Covid19) och därför anpassar vi nu träningarna.

Följande gäller från och med nu, och till dess vi återkommer med ny information:

·  Träningarna fortsätter för friska gymnaster och ledare.

 

·  Träningsschemat kommer dock att anpassas med anledning av regeringens nya direktiv där sammankomster begränsas till max 50 personer. Mer information om hur olika grupper påverkas kommer direkt från ledarna i respektive grupp.

 

·  Det är viktigt att varje person tar ansvar för att minimera smittspridning. Det innebär att om du som ledare eller gymnast har sjukdomssymptom, även milda sådana, så ska du stanna hemma ifrån träningen. Tänk på att följa de allmänna råden kring hygien som finns.

 

·  Om en familjemedlem har bekräftad Covid 19-sjukdom ska inte gymnasten delta i den vanliga träningen tills den sjuka familjemedlemmen är friskförklarad.

 

Vi som arbetar på kansliet och styrelsen har löpande avstämningar för att hålla oss uppdaterade, och fatta de beslut som situationen kräver. Det kan därför komma ändringar vad gäller träning och läger med kort varsel. 

Covid-19
2020-03-27 19:08

Idag fredag den 27 mars kom ett nytt regeringsbeslut gällande sammankomster med fler än 50 personer. Beslutet träder i kraft den 29:e mars.

Nu på söndag den 29 mars kommer grupper som tränar i Gymnastikens Hus Växjö få ett provisorisk schema då det vid ordinarie schema skulle innebära gränsen på 50 personer skulle överskridas i hallen.

Vi inväntar rekommendationer från Folkhälsomyndigheten under helgen och kommer utvärdera hur vår verksamhet skall fortlöpa. Nya direktiv skickas ut måndag den 30 mars samt publiceras på vår hemsida. 


Rekommendationerna kan ändras beroende på situationens utveckling, vi följer löpande myndigheternas uppdateringar. 


Fortsatt träning för friska gymnaster, men större evenemang ställs in
2020-03-16 21:02


Träningen fortsätter som vanligt för våra gymnaster, men vi kommer att ställa in de större evenemang som vi hade planerat i vår. Dessa är genrepet och Vårshowen.

 

Vi på Dackegymnasterna följer självfallet Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer angående händelseutvecklingen för Covid-19 (coronaviruset). Vi har inte mottagit några direktiv från myndigheter, kommun och förvaltningar eller Gymnastikförbundet om att stänga ned träningsverksamheten. Därför håller vi träningen öppen som vanligt, självfallet givet att ledare är friska och kan hålla i träningarna. Detta gäller även den planerade lägerdagen 18 mars. Det kommer dock att skickas ut särskilda riktlinjer till anmälda på lägerdagen angående handhygien etc.

 

Om det kommer andra beslut som påverkar vår löpande träning, så kommer vi att meddela eventuella förändringar här och via epost.   

 

Även om era barn är friska väljer ni så klart själva om ni vill att de, utifrån rådande omständigheter, ska delta i träningen eller stanna hemma. Anmäl då gärna deras frånvaro så fort som möjligt för att underlätta för träningsplaneringen.

 

Inställda evenemang

Vi kommer däremot att ställa in de större evenemang som planerats sedan tidigare under våren. De evenemang som ställs in är:

·       Genrepet för Vårshowen till helgen 21 – 22 mars

·       Vårshowen 9 maj

Vårshowen har vi tänkt ersätta med en annan show vid ett annat tillfälle, och återkommer med information om detta.

 

Det är viktigt att varje person tar ansvar för att minimera smittspridning. Det innebär att om du som ledare eller gymnast har sjukdomssymptom, även milda sådana, så ska du stanna hemma ifrån träningen. Tänk på att följa de allmänna råden kring hygien som är publicerade sedan tidigare.

 

//Styrelsen Dackegymnasterna

 

Angående Covid-19 (Coronaviruset)
2020-03-12 14:54

2020-03-24

Folkhälsomyndigheten förtydligade sina rekommendationer avseende idrott och träning. Läs mer om det här


2020-03-13

Information ifrån tidigare gäller. Viktigt att varje person tar ansvar för att minimera smittspridning, dvs har ni några som helst sjukdomssymptom så stanna hemma ifrån träningen. Tänk på att följ de allmänna råd kring hygien som är publicerade nedan enligt tidigare förmedlad information. Vi kommer uppdatera informationen igen efter helgen förutsatt att det inte kommer andra direktiv ifrån regering, myndigheter, kommun eller Gymnastikförbundet,  innan dess. 2020-03-12

Med anledningen av händelseutvecklingen för Covid-19 (Coronaviruset) vill vi meddela att Dackegymnasterna följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Tisdagen den 10 mars höjdes risknivån för spridning av Coronaviruset inom Sverige till ”mycket hög risk”. Under onsdagen den 11 mars togs beslut av regeringen att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation kring folksamlingar, vilket innebär att det från och med idag torsdag 12 mars och tills vidare, i hela Sverige, blir förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare. Detta påverkar främst tävlingsverksamheten bla genom att den tävling som skulle vara på lördag i Grimslöv ställs in, övriga tävlingar inväntar vi besked ifrån arrangörerna. Vad gäller våra lägerdag den 18 mars och genrep inför vårshowen nästa helg samt kommande evenemang i maj som Dackegymnasternas Vårshow och SM i truppgymnastik kommer föreningens arbete att tillsvidare fortgå som att de ska genomföras, men vi kommer och följa smittans händelseförlopp följa de rekommendationer som myndigheterna ger.

I dagsläget finner vi som föreningen av vi inte behöver vidta några direkta åtgärder i vår verksamhet och kommer fortsätta den ordinarie träningen som vanligt. Vi har inte mottagit några direktiv från myndigheter, kommun och förvaltningar eller Gymnastikförbundet som är kopplade till vår verksamhet att det finns risk att vistas i våra träningshallar.

Vår uppmaning till er medlemmar är att vara uppmärksamma på symptom, även milda och råder er att stanna hemma ifrån träningen om ni känner av några symptom. Vi ber er även att följa de allmänna råden rörande hygien i samband med träning:


Allmänt förebyggande åtgärder mot smitta är: 

·         Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun.

·         Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Smittämnen fastnar lätt på händerna. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. 

·         Undvik kontakt med sjuka människor. 

·         Är du själv sjuk - stanna hemma.

·         Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. 

 

Har du luftvägssymtom som hosta och feber, även lindriga symtom, är det viktigt att du stannar hemma från jobb och skola och begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Behöver du sjukvårdsrådgivning bör du kontakta 1177 Vårdguiden.

 

Om du har frågor om nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 ska du i första hand ringa nationella informationsnumret 113 13. På Folkhälsomyndighetens webbplats hittar du svar på de vanligaste frågorna. 
Introduktionsutbildning ledare
2020-03-10 13:27

Dackegymnasterna är idag en av Växjö Kommuns största föreningar med ca 1200 medlemmar. Intresset för gymnastik är stort och vi har för närvarande en kö med drygt 900 barn och ungdomar som vill in i vår verksamhet.

Föreningen kommer under vårterminen erbjuda ett introduktionsprogram som i första hand riktar sig mot föräldrar till barn och ungdomar som är intresserade av att börja träna gymnastik.

Syftet med programmet är att ge fler möjlighet att träna gymnastik.

Målsättningen är att deltagarna ska känna sig trygga nog att tillsammans i ett ledarteam kunna bedriva en bra, utvecklande och rolig träning för barn och ungdomar efter genomgånget program.

Innehåll

Träff 1: Dackegymnasterna

Träff 2: Ledarskap

Träff 3: Praktiska moment

Träff 4: Praktik/Studiebesök i en grupp

 

Utbildningen är kostnadsfri.

Intresseanmälan görs via länken: https://forms.gle/KSo59doBrxtWJ7yW7

Det är inget krav att ni måste bli ledare efter att ni genomgått introduktionsprogrammet utan det bestämmer ni själva. Vill ni veta mer kontakta kansli@dackegymnasterna.se
Nytt avtal ang profilkläder
2020-01-08 13:18
Nu är det klart med ny leverantör av profilkläder. Under de kommande åren är det Profilhörnan och Craft som gäller. 

Nya produkter kommer att presenteras inom kort. 
Sponsorhuset
2019-11-27 11:45

Stort tack till er som alltid går via Sponsorhuset då ni ändå handlar eller bokar hotell på nätet. Det är viktiga intäkter som kommer in till Föreningen Dackegymnasterna och även ni som handlar får pengar tillbaka. Som många av er vet så väntar det stora shopping-dagar framöver som t ex Cyber monday, Black Friday och inte minst den allmänna julklappshandeln.

Du som ännu inte handlar via Sponsorhuset får nu en ny chans.

Gå igenom deras Bonusstege så lär du dig hur allt fungerar, du erhåller dessutom en biobiljett (värde 160 kr).

Kom enkelt igång här: https://www.sponsorhuset.se/dackegymnasterna/intro


Sydostmästerskapet 2019 Nivå 3-6 & Pojkar A
2019-11-12 09:30
Välkommen till Sydostmästerskapet 20191116 i Teleborgshallen, Växjö


Nivå 3, 4, 5, 6 & Pojkar A 


Tävlingstider


Nivå 3, 4 & Pojkar A                        kl. 9:45-11:35    

Nivå 5                                            kl. 13:55-15:50

Nivå 6                                            kl. 18:15-20:00


Inträde

0-15 år gratis

16 år och uppåt                               50 kr


Kiosk

Lättare fika, frukt, kaffe, te och godis finns till försäljning. 


Resultatet

Följ resultatet via www.truppresultat.se/sydost36 

Följ NM i truppgymnastik med oss!
2019-11-07 15:41
Följa NM i truppgymnastik nu på lördag 9 nov tillsammans med Dackegymnasterna. Vi har bokat konferenssalen bredvid vårt kansli (Hejaregatan 7, i bron mellan tipshallen och Värendsvallen) hela lördagen så för er som är intresserade av att komma och titta så är ni mer än välkommen att göra det tillsammans med oss. Ju fler som kan komma desto roligare.
Vi öppnar ca kl 10.00 och stänger ca kl 18:30.

Följande hålltider är det i sändningarna.
10:10-10:30 Opening ceremony
10:30 Competition Mixed teams
14:00 Competition Women’s teams
17:00 Competition Men’s teams
18:20 Award ceremony

Mer info om NM tävlingen hittar ni här.
https://www.teamgym2019.no/

Info om de svenska lagen.
https://www.gymnastik.se/Nyheter/Nyheter/2019/NMitruppgymnastik2019/

Instagram: nordicteamgym2019

Har ni inte möjlighet att titta med oss så kan ni följa tävlingarna på: https://www.youtube.com/watch?v=bwQ1uZ_kG2w&feature=youtu.be&fbclid=IwAR11WVFDpZX_l56qvele6vc1PBxEKB1_jRZr36mDxBRqfOhaT891P9nJD7g
Sydostmästerskapet
2019-10-29 18:28
Under arrangemang- sydostmästerskapen 2019 kan du läsa information om tävlingen som vi arrangerar den 16/11 i Teleborgshallen.
Profilkläder
2019-10-24 14:07
Arbetet med en ny profilklädeskollektion pågår för fullt. Under detta arbete har vi stängt ner vår nuvarande webbshop. Vi hoppas att den nya kollektionen är klar till 1 december. 
 
Vi ser detta som en stor möjlighet för nya samarbetspartners att synas tillsammans med oss. Kontakta kansli@dackegymnasterna.se vid intresse.
Dackegymnasternas årsmöte
2019-09-23 14:54

Kallelse till årsmöte i Dackegymnasterna 2019

 

Plats:    Konferensrummet bredvid Dackegymnasternas kansli, Arenastaden, Hejaregatan 7

Datum:  Tisdagen den 15 oktober

Tid:       kl. 18.00

 

 

Årsmöteshandlingar kommer att ligga ute på www.dackegymnasterna.se senast en vecka innan årsmötet.

 

Var vänlig skicka in eventuella motioner till kansli@dackegymnasterna.se senast den 2 oktober.

 

 

                                            Varmt välkomna!

                                            / Dackegymnasternas styrelse

Vill du bli ledare hos oss?
2019-08-23 11:30
Arbetet med höstens verksamhet pågår för fullt. Dock saknar vi ledare till några av våra grupper.


Vill du bli ledare hos oss, eller känner du någon som är intresserad? Som ledare får du bland annat förtur in i föreningen för ditt barn.


Tveka inte att kontakta oss, kansli@dackegymnasterna.se, 0470-25260.

Schema och terminstider
2019-08-13 14:09
Kansliet arbetar för högtryck för att få klart alla tider och grupper inför höstens terminstart. Vi får många frågor om grupper och tider just nu och ber er har lite överseende med att det kommer dröja lite till. Så fort tiderna och lokalerna är spikade kommer det förmedlas till gruppen/gymnasterna. Tiderna kommer att komma successivt. 

ET, JT mix och JT dam och UT startar terminen nästa vecka 34 och kommer få sina tider först.

Trupp A-C samt TF pojkar 05-08 kommer starta sin träning vecka 35 och är nästa grupp på tur som får sina tider som vi hoppas kunna förmedla under denna vecka.

TF grupper, TUH och VUX startar vecka 36, även här hoppas vi tiderna kommer komma ut mot slutet av denna veckan.  

Flickgrupper, Pojkgrupper, Parkour, Barn 4-5 år, Barn 6-7 år, AKG och familjegympa startar v.37, information om grupp och plats kommer senast en vecka före terminsstart.  
Lägerdagar 12-14 augusti
2019-07-12 11:15

Anmälan öppen till Dackegymnasternas lägerdagar i Augusti. 

 

Augustiläger för medlemmar
 12-14 augsuti  

Ålder (2006-2012)

Tid 09:00-15:00

I Gymnastikens Hus Växjö

Kostnad 950 kr

Anmälan stänger 6 augusti

Anmälan och betalning sker på länken

Övrigt

Lunch äter serveras under dagen och ingår i priset.

Ta gärna med en frukt och vattenflaska

Träningen sker i linne/t-shirt och shorts eller tights. Ta även med kläder och skor för utomhusaktiviteter.

Ange om ni behöver någon specialkost i anmälan

Vid frågor kontakta kansli@dackegymnasterna.se


Anmälan är bindande och återbetalningar sker endast om skada eller sjukdom kan styrkas med läkarintyg.

Stort tack alla funktionärer och samarbetspartners
2019-06-03 18:32
Dackegymnasterna vill rikta ett stort tack till alla funktionärer som hjälp till i samband med USM arrangemanget. Ca 250 funktionärer har vi haft som jobbat under helgen och det har varit insatser mellan ca 2 och 40 timmar/person. Många positiva kommentarer har kommit till oss ifrån de tävlande lagen om att våra funktionärer varit trevliga och hjälpsamma. Det är glädjande att höra att föreningen får dessa lovord och ni är guld värda. Att få ett stort arrangemang som USM till Växjö är fantastiskt roligt och bidrar till att utveckla föreningen i stort. Våra egna medlemmar att se och inspireras av de bästa gymnasterna i landet för att själv kunna utvecklas vidare. Vi är en förening på väg framåt och jag tycker våra två tävlande lag gör fina prestationer och mixedlagets silvermedalj i deras första USM-tävling är ett bevis på att vi tar steg i rätt riktning.

Dackegymnasterna vill också rikta ett stort tack till Restaurang Vida för all hjälp med maten till de tävlande lagen, även här har vi fått många nöjda kommentarer ifrån deltagande lagen. Växjö kommun och Växjö Company för hjälpen runt arrangemanget. Växjö Fria Gymnasium för att vi kunna förlägga gymnasterna där. Coop Norremark för hjälp med varor till kiosken. Aktiv sound för hjälp med ljudet. Växjö Vipers och Fortnox Arena för lokalen och utrustning på plats.

Förbundets samarbetspartners LEG by Unisport för redskapen till tävlingen och Sporteventsystems för Resultatredovisning med support och streamingen av tävlingen.   
Välkommen på USM i Truppgymnastik 1-2 juni Fortnox Arena
2019-05-21 08:30

Varmt välkommen på USM i Truppgymnastik


När: 1-2 Juni

Var: Fortnox Arena


Biljetter, tryck här.


Resultaten kommer kunna följas live på nedan länk.

https://live.sporteventsystems.se/score/WebScore/1719 


Fredag

17:45 - 20:30 Extra förträning fristående


Lördag

08:00 Förträning Damer Pool 1

10:10 Defilering Damer Pool 1

10:15 - 12:20 Tävling Damer Pool 1


12:35 Förträning Damer Pool 2

14:35 Defilering Damer Pool 2

14:40 - 16:35 Tävling Damer Pool 2


16:50 Förträning Damer Pool 3

18:40 Defilering Damer Pool 3

18:45 - 20:30 Tävling Damer Pool 3


Söndag

08:00 Förträning Final Herr & Mixed

10:10 Defilering Final Herr & Mixed

10:15 - 12:30 Finaltävling Herr & Mixed


12:50 Förträning Final Damer

14:40 Defilering Final Damer

14:45 - 16:40 Finaltävling Damer


Sommarläger juni
2019-05-13 15:32

Anmälan öppen till Dackegymnasternas sommarläger 

 

Sommarläger för medlemmar 17-19 juni  

Ålder (2005-2012)

Tid 09:00-15:00

I Gymnastikens Hus Växjö

Kostnad 950 kr

Anmälan stänger 6 juni

Anmälan och betalning sker på länken

Öppet Sommarläger 20 juni 

Ålder 2006-2012

Tid kl. 09:00-15:00

I Gymnastikens Hus Växjö

Kostnad 350 kr

Anmälan stänger 6 juni

Anmälan och betalning sker på länken

https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={FA0EEB64-4333-4E30-BC98-432F522FFF4F}Övrigt

Lunch äter serveras under dagen och ingår i priset.

Ta gärna med en frukt och vattenflaska

Träningen sker i linne/t-shirt och shorts eller tights. Ta även med kläder och skor för utomhusaktiviteter.

Ange om ni behöver någon specialkost i anmälan

Vid frågor kontakta kansli@dackegymnasterna.se


Anmälan är bindande och återbetalningar sker endast om skada eller sjukdom kan styrkas med läkarintyg.
Växjö Pride 2019
2019-05-09 08:55

Snart är det dags för årets Prideparad.

Dackegymnasterna står för alla människors lika rätt och värde och vill visa detta genom att gå med även i årets parad. Lördagen den 11 maj kl 13.00 samlas vi vid Norrtulls parkering. Tåget går kl 14.00 och avslutas i Linneparken med musik och dans. Ha gärna Dackekläder eller något färgglatt.
Varmt välkomna att delta och gå med oss!

2019-05-02 08:36
Film från vårshowen

Lördagen den 27/5 var det dags för Dackegymnasternas vårshow. Om du inte var på plats eller om du vill se den igen.


Klicka här: Dackegymnasternas vårshow 2019

Lägerdagar
2019-03-04 13:49

Passa på att anmäl er till Dackegymnasternas påsklovsläger och till lägerdagen under studiedagen 20 mars. 

 

DagLäger 20 mars (studiedag) 

Öppet för alla, barn i vår kö, medlemmar eller andra intresserade (2005-2012)

onsdag 20 mars kl. 09:30-15:30

I Gymnastikens Hus Växjö

Kostnad 350 kr

Anmälan stänger 14 mars

Anmälan och betalning sker på länken

Påskläger 

För medlemmar födda 2006-2012

måndag 15 april kl. 09:00-15:00

I Gymnastikens Hus Växjö

Kostnad 350 kr


Pojkläger (inställt pga få anmälda deltagare)

För medlemmar födda 2012 och äldre

tisdag 16 och onsdag 17 april kl. 09:00-15:00

I Gymnastikens Hus Växjö

Kostnad 650 kr


Anmälan stänger 5 april

Anmälan och betalning sker på länken nedan

https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={FA0EEB64-4333-4E30-BC98-432F522FFF4F}

 

Övrigt

Lunch äter serveras under dagen och ingår i priset.

Ta gärna med en frukt och vattenflaska

Träningen sker i linne/t-shirt och shorts eller tights.

Ange om ni behöver någon specialkost i anmälan

Vid frågor kontakta kansli@dackegymnasterna.se


Anmälan är bindande och återbetalningar sker endast om skada eller sjukdom kan styrkas med läkarintyg.
GF Sydosts Hälleviksläger 2019
2019-02-15 08:36

Varje sommar arrangerar Gymnastikförbundet Sydost ett gymnastikläger för barn som är 10 år och äldre under v. 30 i Hällevik. Lägret har arrangerats i över 60 år av Gymnastikförbundet och några av våra ledare på plats har varit med sen de själva var barn! Det är ett väldigt uppskattat läger och många gymnaster väljer att återkomma år efter år, även när de sedan själva blir ledare på lägret 😊


Anmälan till årets läger öppnar den 27 februari kl. 18.00 på  www.gymnastik.se/sydost och för att vara helt säker på att få en plats behöver man anmäla sig samma dag. Först till kvarn gäller.


Kort information om Hällevikslägret 2019
- Lägret genomförs vecka 30 (21-27/7) i Hällevik, Blekinge
- Vi kan totalt ta emot 300 barn på vårt läger
- Deltagaravgiften är 2250 kronor (varav 500 kronor betalas i anmälningsavgift inom tre dagar)
- Man måste vara aktiv gymnast (medlem och träna i en gymnastikförening) för att få delta

- Gymnaster ifrån förening i Sydost (Småland och Blekinge) har förtur

- All träning på Hällevikslägret sker utomhus på det stora gräsfältet mellan tallskogen och havet. Här tränas trampett, matta, airtrack, fristående, bom, barr mm. Mellan träningspassen badas det i havet. På sena eftermiddagar/kvällar blir det bad i poolen, femkamp, disco och uppträdanden. Sover gör vi i baracker tillsammans med  ca 30 andra gymnaster och ledare.

- Lägerveckan avslutas med en uppvisning för föräldrar, syskon och släkt lördagen den 27/7


Frågor ang lägret besvaras av GF Sydost 0470-21313, sydost@gymnastik.se

Sportlovsläger
2019-01-21 15:37

Passa på att anmäl er till Dackegymnasternas sportlovsläger. (anmälan stänger 11 februari)

 

Läger 1

För medlemmar födda 2006-2012

måndag till onsdag 18 - 20 februari kl. 09:00-15:00

I Gymnastikens Hus Växjö

Kostnad 950 kr

Läger 2

Öppet för alla, barn i vår kö, medlemmar eller andra intresserade (2005-2012)

Torsdag 21 februari kl. 09:00-15:00

I Gymnastikens Hus Växjö

Kostnad 350 kr

Anmälan och betalning sker på länken nedan

https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={FA0EEB64-4333-4E30-BC98-432F522FFF4F}

 

Övrigt

Lunch äter serveras under dagen och ingår i priset.

Ta gärna med en frukt och vattenflaska

Träningen sker i linne/t-shirt och shorts eller tights.

Ange om ni behöver någon specialkost i anmälan

Vid frågor kontakta kansli@dackegymnasterna.se 

Välkommen på tävlingen Riksfyran
2018-11-07 13:13

Helgen den 16-18/11 arrangerar vi Riksfyran.


Information kring tävlingen finns under Arrangemang- Riksfyran 2018.


Klicka här för att följa tävlingen via streaming


OBS! Gratis inträde för medlemmar i Dackegymnasterna

Välkommen på årsmöte
2018-09-27 14:56

Plats:    Konferensrummet jämte Dackegymnasternas kansli, Arenastaden, Hejaregatan 7

Datum:  Tisdagen den 16 oktober

Tid:       kl. 18.00

 

 

Årsmöteshandlingar kommer att ligga ute på www.dackegymnasterna.se senast en vecka innan årsmötet.

 

Var vänlig skicka in eventuella motioner till kansli@dackegymnasterna.se senast den 3 oktober.

 

 

                                            Varmt välkomna!

                                            / Dackegymnasternas styrelse

Höstens träningstider
2018-08-22 14:18

Här kommer höstens träningstider med reservation för sena förändringar samt felskrivningar. Betalande medlemmar från VT-18 blir erbjuden plats i grupp. Ny medlemmar får börja med att göra en intresseanmälan. När det finns plats i grupp blir man kontaktad via e-post.


Terminsstart är mellan vecka 34 och 37.


Höstens träningstiderNyanställd tränare
2018-08-08 09:23
Kristoffer Willysson

Vi vill hälsa välkommen till vår nya anställde tränare Kristoffer Willysson!


Kristoffer har tidigare arbetat som tränare i GF Örnen i Hässleholm. Han har även tidigare varit aktiv gymnast i Dackegymnasterna. Kristoffer kommer främst att arbeta med våra tävlingsgymnaster.


Samtidigt vill vi tacka Simon som har avslutat sin anställning hos oss och flyttat tillbaka till Danmark.


Information om hösten 2018
2018-08-08 09:20

Arbetet med höstens grupper pågår för fullt. Så fort som allt är klart kommer det att gå ut information till alla befintliga medlemmar. Planerad terminsstart är vecka 34–36 för våra tävlingsgrupper, vecka 37 för de grupper som tränar en gång per vecka. Terminen slutar vecka 50 för alla.

 

Om du vet att du inte ska fortsätta med gymnastiken vill vi att du redan nu meddelar det till oss på kansli@dackegymnasterna.se.Ledare

Är du intresserad av att bli ledare/hjälpledare i en grupp? Hör av dig till kansliet så berättar vi mer.Ny medlem

För att bli medlem i Dackegymnasterna får man börja med att göra en intresseanmälan via vår hemsida. Vi har kö till våra grupper och anmälningarna hanteras i turordning. Förtur från kön ges till barn vars föräldrar ställer upp som ledare.
Sommarläger 14-16 augusti
2018-07-02 14:30

Sommarläger

Var och när:

Gymnastikens hus (Arenastaden), Växjö tisdag-torsdag 14-16 augusti

kl. 9:00–15:00.

 

För vem:     

 

Dackegymnasternas medlemmar: 
barn och ungdomar födda 2007-2011


Innehåll:      

Trampolin, tumbling, trampett, fristående, parkour och lek.

 

Kostnad:      

950 kr för alla dagarna. Betalning sker direkt vid anmälan med kort.

 

Mat:             

Dagens lunch ingår i anmälningsavgiften.

Ta med egen dricka och frukt för extra energi.

 

Anmälan:    

Görs endast via nedan länk
https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={FA0EEB64-4333-4E30-BC98-432F522FFF4F}

Anmälan är bindande. 

Lägeravgiften betalas endast tillbaka om skada/sjukdom kan styrkas med läkarintyg.

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

 

Sista anmälningsdag är 2 augusti. Antagningsbesked kommer efter sista anmälan. 

Information:

Om du vill hjälpa till som ledare, har frågor eller behöver mer information är du välkommen att kontakta vårt kansli på

tobias.bjorn@dackegymnasterna.se


VÄLKOMMEN!

Ledigt jobb, tränare till Dackegymnasterna i Växjö!
2018-06-07 09:16

Vi söker en eller två tränare som tillsammans med våra tränarteam kan fortsätta utveckla och driva vår verksamhet framåt.

Tjänsterna Tränare tävlingsgrupper trupp och Tränare yngre tävlingsgrupper och bredd kan sökas var för sig på deltid eller kombineras till en heltidstjänst.

 

Gymnastiktränare med inriktning för tävlingsgrupper truppgymnastik.

Vi söker en tränare på deltid till våra tävlingsgrupper som idag tränar på rikssexan och upp till JSM nivå. Vi ser gärna dig som har ett stort engagemang, intresse för sporten, med en ambitionsnivå och kunskap för att utveckla föreningens tävlingsgrupper. Tjänstens omfattning och innehåll kan individanpassas.

Arbetsbeskrivning

 • Långsiktigt och kortsiktig planering för grupperna

 • Arbeta för att uppnå föreningens målsättningar avseende tävling

 • Samverka, koordinera och leda ledarteamen kring grupperna

 • Utbilda och kompetensutveckla ledare i föreningen

 • Arbeta med föreningens röda tråd i tävlingsverksamheten.

 • Administration kring grupperna

 • Driva och leda projekt

 • Läger och tävlingar

 

Om dig

Vi ser att du har kompetens i truppgymnastik och motsvarande utbildningssteg 2 i Tumbling och trampett eller högre. Du har god förmåga att samarbeta, bra på att kommunicera med såväl gymnaster, ledare och föräldrar. Vidare så brinner du för och har en förmåga att utveckla, motivera och entusiasmera barn och ungdomar. Det är en förutsättning att du förstår svenska och engelska i såväl tal som skrift.


Gymnastiktränare med inriktning yngre tävlingsgrupper och breddgrupper.

Vi söker en tränare på deltid för att arbeta med våra breddgrupper och förberedande tävlingsgrupper. Huvuddelen av vår verksamhet tar utgångspunkt i truppgymnastik. Vi förutsätter att du har ett brinnande intresse för gymnastik samt att du tror på att alla gymnaster har talang och att de ska få utvecklas på sina villkor.

Dina arbetsuppgifter

 • Planera och leda träningar med stort engagemang.

 • Utveckla verksamheten för föreningens barn och breddgrupper.

 • Samverka, koordinera och leda ledarteamen kring grupperna

 • Arbeta med föreningens röda tråd i barn och ungdomsverksamhet samt de förberedande tävlingsgrupperna

 • Utveckla föreningens utbud inom träning för breddgymnastik

 • Driva och leda projekt

 • Ta fram träningsupplägg för barn och breddgrupper

 • Läger

   

  Som gymnastiktränare för yngre tävlingsgrupper behöver du ha:

 • Kompetens inom Truppgymnastik motsvarande steg 1.

 • Kompetens inom andra gymnastikdiscipliner är meriterande

 • God förmåga att samarbeta.

 • Intresse och stor vilja att vidareutveckla dig själv.

 • God förmåga att kommunicera med gymnaster, ledare och föräldrar

 • Förstår svenska i tal och skrift

   

  Arbetstiden för tjänsterna är i huvudsak förlagd till kvällar och helger. Som anställd kommer du att arbeta tillsammans med vår sportchef och kanslist för att driva föreningens verksamhet emot uppsatta mål.

  Om oss

  Dackegymnasterna är en förening placera centralt i Småland. Vår verksamhet finns i stora delar av Växjö och en central punkt är specialhallen Gymnastikens hus i Växjö där kärnan av vår verksamhet är placerad. Föreningen har idag 1150 medlemmar och är en av Växjös största föreningar.

  Basen i verksamheten är barngymnastik och truppgymnastik, men vi har även ett flertal grupper inom parkour. Föreningen deltar i olika skolsamarbeten, bland annat så startar vi en lokal idrottsprofil med inriktning mot truppgymnastik på gymnasienivå. Vi är även i en process med att arbeta fram nya långsiktiga och kortsiktiga verksamhetsmåll. Arbetet går under visionen Dackegymnasterna, föreningen där gymnastiken förenar och gör skillnad. En del i det arbetet är att bli certifierade i Växjö kommuns projekt ”Säker och trygg förening”.

   

  Kontaktinformation

Ansökan med cv och personligt brev skickas till Tobias.bjorn@dackegymnasterna.se senast 15 juli. Vi kommer att genomföra intervjuer löpande, så ansök snarast. Om du har frågor gällande tjänsten går det bra att skicka dem till samma mejladress.

 

Välkommen med din ansökan!

GF Sydost bjuder in till Gymnaestrada 2019
2018-05-30 14:03

World Gymnaestrada 2019


Följ med Gymnastikförbundet Sydost till Dornbirn, Österrike, den 7-13 juli 2019 och få ditt livs bästa gymnastikupplevelse.

 

Gymnaestradan är ett av världens största idrottsarrangemang. Cirka 25 000 gymnaster från runt 50-talet länder beräknas delta. En Gymnaestrada innehåller inga tävlingar, men massor av fantastiska gymnastikuppvisningar med olika inriktningar från många delar av världen.

På en Gymnaestrada har du chansen att se uppvisningsgymnastik av yttersta världsklass samtidigt som du också får chansen att möta och umgås med andra likasinnade gymnastikentusiaster från hela världen. Gymnaestradan är något som måste upplevas, och kommer ge dig gymnastikminnen för hela livet.

 

Film reklam för Gymnaestradan 2019: https://youtu.be/0XbAR4U-mc8

 

Gymnastikförbundet Sydost har tidigare deltagit med masstrupp på Gymnaestradan 2011 i Lausanne och 2015 i Helsingfors och där haft egna uppvisningar.

 

Film på vår uppvisning från Helsingfors 2015: https://www.youtube.com/watch?v=4kbxsB698Ao

Fler höjdpunkter från Helsingfors: https://www.youtube.com/watch?v=Gz_GIzaeHz4&t=28s

 

Gymnastikförbundet Sydost kommer sätta ihop en uppvisningsgrupp och ett nytt uppvisningsprogram för att 2019 åka ner till Dornbirn och delta i Gymnaestradan.

För att få åka med på Gymnaestradan ska du ha fyllt 13 år, eller åka i sällskap av en vårdnadshavare.

 

Vad kostar det? Kostnad (i Euro)
Deltagarkort: 230 €
Skollogi: 176 € (8 övernattningar inkl frukost)
Lunch: 98 € (7 luncher)
Totalt Grundpris:
 504 € (ca 5200 kr)
Betalning kommer ske mot slutet av november 2018

 

Övriga kostnader som tillkommer
Gemensam klädsel för svenska deltagare (kostade 700 kr på Gymnaestradan år 2015)
Resan till/från Dornbirn (gemensam bussresa)

Vissa enklare kläder till uppvisningen

Middagar

Fickpengar

Eventuella Galabiljetter

 

Vad är en uppvisningsgrupp, vad gör man?

En uppvisningsgrupp består av deltagare från hela vår region, Småland och Blekinge i olika åldrar. Vår grupp gör tre likadana uppvisningar inomhus på 10-15 min på en yta av ca 20x20 m, med eller utan redskap. Vår grupp kommer bestå av ca 50-100 deltagare. Hur vår uppvisning kommer se ut vet vi inte ännu, men vi kommer att ha 1-2 personer som är programansvariga och gör vårt program.

 

Intresseanmäl dig här: https://goo.gl/forms/9rHKiVFVavgCKf2q1

 

Upplysningar: kansliet GF Sydost, tel: 0470-213 13, e-post: sydost@gymnastik.se

 

Mvh Anna och Emma


Dackegymnasterna och GDPR
2018-05-23 10:31

Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar.

 

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den här.

 

Mvh

Styrelsen

Vårshowen
2018-05-09 22:29

Om du missade vårshowen eller vill se den igen. Nedan är länken till föreställning nummer 2.

Titta här

2018-04-27 20:53
Vårshow 5/5 kl 13:00 & 16:00
2018-04-11 13:37

I år fyller Dackegymnasterna 50 År. Vi kommer att fira detta med en hejdundrande vårshow i Fortnox Arena den 5 maj.


Show 1 börjar kl 13:00

Show 2 börjar kl 16:00


Information ang biljetter kommer inom kort.


Håll utkik på vår hemsida och Facebooksida.


Hoppas att DU kommer!!

Påsklov
2018-03-26 11:12

Vecka 13 är det påsklov och då är all träning inställd (om ni inte har fått annat meddelande direkt från ledarna).


GLAD PÅSK!!


Kansliet har öppet måndag- tisdag vecka 13.

Påsklovsläger för killar
2018-03-13 08:43

Välkommen på påsklovslägerdagar för killar den 27–28/3.

 

Var och när:

Gymnastikens hus (Arenastaden), Växjö tisdag och onsdag den 27–28 mars

kl. 9:00–15:00.

 

För vem:     

Pojkar i Dackegymnasterna eller i föreningar i Region Sydost. Pojkar som tränar

gymnastik och/eller parkour.

Ålder: 2004–2010.

 

Innehåll:      

Trampolin, tumbling, trampett, fristående, parkour och lek.

 

 

Kostnad:      

600 kr för båda dagarna alternativt 350kr/dag. Faktura skickas via e-post.

Licens krävs för att delta på lägerdagen.

 

Mat:             

Dagens lunch på Vida Arena ingår i anmälningsavgiften.

Ta med egen dricka och frukt för extra energi.

 

Anmälan:    

Görs endast via nedan länk

https://goo.gl/forms/JmIHSUOZ8zfO5Pm53

 

Anmälan är bindande. Avgiften ska vara betald innan lägret.

Lägeravgiften betalas endast tillbaka om skada/sjukdom kan styrkas med läkarintyg.

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.


Sista anmälningsdag är 18/3. Antagningsbesked kommer efter sista anmälan

 

Information:

Om du vill hjälpa till som ledare, har frågor eller behöver mer information är du välkommen att kontakta vårt kansli, 

tobias.bjorn@dackegymnasterna.se 0470–25 260.

 

 

 

VÄLKOMMEN!

JSM-helgen är igång
2017-12-09 09:54
JSM-helgen är igång

Nu är JSM-helgen igång. Tävlingen kan följas på plats i Teleborgshallen eller via stream på Svenska Gymnastikförbundets kanal.

https://www.youtube.com/user/Gymnastikforbundet

Poängen följer ni på:

http://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/475


Följ gärna vår Facebook

Gympacupen
2017-10-23 08:19
TF 08 på Gympacupen i Vislanda

I helgen som var arrangerades Gympacupen i Vislanda. Dackegymnasterna hade 3 lag med från TF08. De gjorde en riktigt bra prestation, ett lag vann trampett, och ett annat lag vann matta.


Bra Kämpat!

Vill du bli ledare hos oss?
2017-08-16 11:30

Arbetet med höstens verksamhet är i full gång. Dock saknar vi ledare till några av våra grupper.


Vill du bli ledare hos oss, eller känner du någon som är intresserad? Tveka inte att kontakta oss, kansli@dackegymnasterna.se, 0470-25260.

Glad Sommar!
2017-07-04 19:22

Dackegymnasterna vill passa på att önska alla en skön sommar!


Kansliet har sommarstängt mellan vecka 28-32.


Vi ses efter sommaren!


Brådskande ärenden kan mailas till ordf@dackegymnasterna.se.

Det finns några platser kvar på vårt sommarlovsläger
2017-07-04 19:15

Det finns några platser kvar på vårt sommarlovsläger.

Anmäl på länken, ni får återkoppling senast måndag vecka 33.


Var och när: Gymnastikens hus & utomhus på Arenastadsområdet tisdag-torsdag 15–17 augusti mellan kl 9-15. Möjlighet finns att lämna gymnasterna från kl 8:00.

 

För vem: För befintliga Dackegymnaster födda 2003–2008

 

Innehåll: Airfloor, trampolin, tumbling, trampett, dans, lek och utomhusaktiviteter.

 

Kostnad: 900 kronor/deltagare. Faktura skickas via e-post.

Lägeravgiften betalas endast tillbaka vid skada/sjukdom som kan styrkas med läkarintyg.


Mat: Dagens lunch på Vida Arena ingår i anmälningsavgiften.

Ta med egen dricka och frukt för extra energi.

 

Anmälan: Görs endast via nedan länk.

https://goo.gl/forms/Q3GzCH4GEelWzTH73 Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Sista anmälningsdag är 26/6.

 

Kallelse: Skickas ut på e-post under vecka 27.

 

Information: Har du frågor eller behöver mer information är du välkommen att kontakta vårt kansli, kansli@dackegymnasterna.se, 0470-25 260

På SM träffas nuvarande & tidigare Dackegymnaster
2017-07-04 19:03
Anton Strömberg, Alexandra Airosto, Lovisa Granlund (GT Vikingarna), Isak Myrestam (Brommagymnasterna) och Tobias Forss
En fin insats på SM
2017-07-04 18:36
Tobias Forss, Alexandra Airosto & Anton Strömberg

I helgen avgjordes SM i truppgymnastik under SM veckan i Borås. Dackegymnasterna lånade tillfälligt ut 3 gymnaster till Halmstad Frigymnasters mixedlag, Alexandra Airosto, Anton Strömberg och Tobias Forss. Det är första gången dessa tre deltar i SM och samtliga är nöjda med sin insats och känner att de gärna skulle vilja delta igen nästa år.

Alexandra säger att SM är något hon följt under sin uppväxt och känner att det är som en dröm som går i uppfyllelse och att det är en häftig känsla att få vara med och tävla. Anton säger att han alltid har sett upp till de som tävlar i SM och tänkt att han också vill vara där en dag ”och nu är jag äntligen där!”

Dessvärre blev det ingen final för Halmstad Frigymnaster men en fin genomförd tävling.


Dackegymnaster i SM i Borås
2017-06-29 13:33

I ett samarbete med Halmstad Frigymnaster har Dackegymnasterna lånat ut sina tre absolut bästa seniorer, Tobias Fors, Alexandra Airosto och Anton Strömberg.

 

I Dackegymnasterna tränar de i Juniortruppen men har under våren dessutom pendlat till Halmstad för att träna med Halmstad Frigymnasters MIX lag. Nu är dom laddade och skall tävla i SM på lördag i Borås. Om allt går som planerat så blir det final på söndag, och denna kommer att sändas på SVT.

 

Tobias, Alexandra och Anton har lagt ner enorma mängder tid och engagemang för att allt ska fungera. Trots skador och många resor utöver all träning, har de kämpat på. Det är fantastiskt roligt att få bidra med så duktiga gymnaster till ett SM-lag. Deras driv och engagemang påverkar så många andra positivt. Dessa gymnaster är mycket goda förebilder. Dackegymnasterna är väldigt stolta över detta.

Vill du bli ledare hos oss?
2017-06-21 12:21

Vi är ständigt i behov av nya ledare inom alla åldrar. Vi har verksamhet från 3 år till trupper som tävlar på hög nationell nivå.


Vi erbjuder arvode, utbildning, förtur för barn om förälder är ledare, rabatterad avgift för egen eller ett barns träning.


Hör av dig till kansli@dackegymnasterna.se om du är intresserad av att bli ledare.


Hoppas vi ses till hösten!

Höstens tider & grupper
2017-06-21 12:12

Arbetet med höstens grupper och tider pågår för fullt. Målet var att grupperna skulle vara klara innan midsommar och semestern. Det lyckas vi tyvärr inte med.


Så fort som vi har schemat klart så kommer ni att bli kontaktade via e-post.


Nya medlemmar kommer att fyllas på i mån av plats från kölistan. Anmälan till kön görs via intresseanmälan här på hemsidan. Räkna med minst 1 ½ år i kö innan du blir erbjuden en plats. (undantag för Ingelstad och Parkour).

Korrigerade öppettider på kansliet
2017-06-14 08:04

Vi har öppet följande tider:


V 24

Måndag 8-14

Tisdag 13-19

Onsdag 8-14

Torsdag-Fredag Stängt


V 25

Måndag Stängt

Tisdag 13-19

Onsdag 8-14

Torsdag-Fredag Stängt


Semesterstängt mellan vecka 28-32

2017-06-08 11:43

Med anledning av tidigare artikel i pressen
2017-06-01 14:00

Föreningens ledning blev under fredagen den 26 maj informerad om att avslutningen dagen innan för en av våra gymnastikgrupper hade inslag av aktiviteter med olämpligt innehåll. I en artikel som publicerades i Smålandsposten på lördagen kunde det även läsas om denna avslutning.

Dackegymnasterna har sedan dess skapat sig en bredare bild av vad som egentligen hänt på gymnastikgruppens avslutning. Vi har fått in redogörelser ifrån både föräldrar och ledare. Sammanställningen ger en mer nyanserad bild än det som givits uttryckt för i nämnda artikel.

Ledarnas avsikt var att göra en rolig avslutning för gymnasterna. Den cirka timmes långa avslutning bestod i att gymnaster och ledare tillsammans åt pizza. Efter maten startade de en lek där gruppen delades in i lag där lagen skulle delta i olika deltävlingar. Dessa deltävlingar avgjordes exempelvis genom att kunna stoppa så många marshmallows i munnen som möjligt eller att kunna äta upp ett godissnöre så fort som möjligt utan att använda händerna.

Dessa lekar har en oskyldig karaktär men de hade en anspelning till något annat som vi i föreningen anser är olämpligt. Det har även framkommit att ett moment innehöll sexställningar, något som föreningen tar direkt avstånd ifrån och inte är förenligt med den verksamheten vi bedriver i Dackegymnasterna. Föreningen ser allvarligt på det inträffade och beklagar verkligen att det som var tänkt som en trevlig avslutning på terminen blev fel. Dackegymnasterna är en förening för alla och tar avstånd från alla sorters sexuella kränkningar.

 

Ledarna är nu väl införstådda med olämpligheten i de lekar och anspelningar som företagits och ber alla inblandade om ursäkt. Inga onda avsikter har på något vis legat bakom och ledarna är ångerfulla och har haft möten med såväl styrelse som föräldrar. Ledarna är mycket uppskattade, duktiga och engagerade i gymnastikgruppen. Föreningen kommer ge ledarna fortsatt förtroende i verksamheten.

Efter sommaruppehållet kommer föreningen fortsätta arbetet med revideringar av vision, mål och värdegrund. Ett arbete som sker i samverkan med Smålandsidrotten och som startades i början av vårterminen. Dackegymnasterna kommer även under nästa verksamhetsår gå in i Växjö kommuns projekt trygg och säker förening.

När detta publiceras har ett föräldramöte med berörda ledare och familjer ägt rum. Här har vi, tillsammans, bestämt oss för att gå vidare och lämna denna incident bakom oss. En lärdom rikare.


Styrelsen i Dackegymnasterna


Fredrik Bernhardsson (ordf.)                                                                   Lisbeth Åberg

Therese Halldén (kassör)                                                                         Elisabeth Strömberg (suppl.)

Eva Yngvesson (sekr.)                                                                               Maria Bergön (suppl.)

Isabelle Bunn                                                                                            Anita Hall (suppl.)  

Christoffer Byström                                                                                 Helena Sjösten (suppl.)

Torbjörn Carlsnäs

 

Med anledning av artikeln i pressen
2017-05-27 14:04
Med anledningen av den artikel som figurerar i SMP vill vi meddela att föreningen tar avstånd ifrån den typen av verksamhet som beskrivs i artikeln och att den är inte förenlig med föreningens värdegrund. Dackegymnasterna arbetar nu för att skapa sig en bredare bild och få fram fler fakta av den händelse som beskrivs i tidningen för att få klarhet i vad som skett och vi vill undvika spekulationer. En inledande kontakt har tagits med ledarna som även kommer fördjupas under början av nästa vecka. Föreningen ser allvarligt på händelsen och kommer arbeta med att förstärka värdegrundsarbetet i förening för ledare, gymnaster och föräldrar för att förhindra liknande incidenter i framtiden.

Glädje och gemenskap, trygghet och respekt, Engagerad
Är de värdeord föreningen står för och arbetar för att förmedla.

Resultatlistor DM 2
2017-05-20 10:44

Resultatlistorna kommer att ligga under Arrangemang- DM2 och läggs upp så fort som tävlingen är klar. 


Nöjda ledare & gymnaster efter RT 2 i Karlskrona
2017-04-10 08:49
Trupp A i Karlskrona

I helgen har det varit RT 2 i Karlskrona. Dackegymnasterna var på plats med 3 lag. På bilderna syns TR A.


Både ledarna och gymnasterna är nöjda med helgen. Trupp A tävlade första tävlingen på nya friståendet och fick fina 13,150 i poäng.

Stipendiat Bo Hernells fond
2017-03-27 09:16

I samband med Gymnastikförbundet Sydosts årsmöte den 11/3 delades det ut ett stipendium ur Bo Hernells fond till vår tränare/ledare Isabelle Girona.


Motiveringen löd:


Föreningen Dackegymnasterna vill härmed nominera Isabelle Girona till Bo Hernells fond.


Isabelle har varit ledare hos oss sen höstterminen 2013. Isabelle är ledare för tre grupper, en 4–5 årsgrupp, en pojkgrupp 6–7 år samt en Alla kan gympa grupp.  Isabelle har en bakgrund som gymnast. Hon vill ständigt lära sig mer om gymnastik och går gärna på förbundets utbildningar.  Hon är lyhörd för gymnasternas behov och kan därför anpassa träningen efter individens nivå. 


Hon är en god förebild och mycket uppskattad ledare. Isabelle visar ett stort engagemang för föreningen och ställer alltid upp på olika aktiviteter såsom planering/genomförande av uppvisningar, tävlingar, samträningar mm.


Vi i Dackegymnasternas styrelse uppskattar Isabelles engagemang och vill gärna uppmuntra henne genom den här nomineringen till ett fortsatt engagemang för barn och ungdomar och deras vilja att lära sig nya saker inom gymnastiken. 


Isabelle är  pedagogisk och en eldsjäl i ordets rätta bemärkelse.


Gottåsa Cup
2017-03-27 09:01
Flickor 1, Pojkar C och Trupp D & E. Flickor 1 tog en delad första plats och killarna en andra och tredje plats.

I helgen har Gottåsa Cup gått av stapeln i Grimslöv. Vi har haft hela 18 starter i tävlingen.


Resultatlista


Bra kämpat alla gymnaster och ledare!!

Verksamhet på Solvändan
2017-03-01 13:26
From v 10 flyttar vi tillbaka vår barnverksamhet från Solvändan till Pilbäckskolan.
Nya öppettider på kansliet
2017-02-28 16:10

From 1/3 har kansliet öppet på följande tider:


Måndag 08:00-14:00

Tisdag 13:00-19:00

Onsdag Stängt

Torsdag 08:00-14:00

Fredag Stängt

Nya dräkter
2017-01-18 12:45

Nu är det bestämt vilka nya dräkter som vi ska ha.


Kortärmad dräkt är för våra 8-9 årsgrupper

Långärmad dräkt är för Trupp A-E, samt Ungdomstruppen och RM

Heldräkt är till Juniotruppen


För killar som tävlar på högre nivå är det  dräkt och bygelbyxorna som är tävlingskläder. Gäller i dagsläget endast killarna i Juniortruppen. Yngre killar tävlar i enhetliga shorts och linne från profilkläderna.

Tränare till Dackegymnasterna
2017-01-13 10:25

Vi söker tränare till våra ungdomstrupper på RT, RM och SM stegen

 

Vår anställda tränare ska sluta och vi söker nu hennes efterträdare. Dackegymnasterna är en av Växjös största idrottsföreningar och har i dag cirka 1000 aktiva gymnaster och 120 ledare. Vi tränar i Gymnastikens Hus i Växjö som är en specialbyggd träningshall för truppgymnastik samt i sporthallar och gymnastiksalar i Växjö.

 

Vi söker en erfaren, stabil och engagerad tränare som vill bidra till att Dackegymnasterna i framtiden har en plats på högsta nivå inom svenska gymnastik. Har du kompetens att vara tränare i både redskap och fristående så är det optimalt. Tjänsten är i huvudsak som tränare men det kan kompletteras med administrativa uppgifter utifrån din kompetensprofil.

 

Som anställd tränare arbetar du tillsammans med vår verksamhetsutvecklare och kanslist för att driva föreningens verksamhet mot uppsatta mål. 

 

Kvalifikationer:

 • Tränarerfarenhet på lägst RM nivå

 • Relevant utbildningsnivå samt licenser (gärna steg 2 eller högre)

 • Gärna erfarenhet som aktiv gymnast på högnivå

 

Som person har du ett brinnande intresse för truppgymnastik. Du har lätt för att samarbeta och dela med dig av din kunskap. Du respekterar och värdesätter dina kolleger och har lätt för att skapa motivation och glädje i arbetet. Du har förmåga att planera, organisera och få saker genomförda. 

 

Vi erbjuder dig ett spännande jobb i en stimulerande och växande verksamhet där du får en central roll och kan påverka föreningens utveckling. Tjänsten kan erbjudas på mellan 40 % - 100 % arbetstid beroende på dina möjligheter. Arbetet är förlagt på kvällar och helger.  Vi har kollektivavtal och erbjuder tjänstepension enligt avtal.

 

Ansökan med cv och personligt brev skickas till ordf@dackegymnasterna.se senast 15 februari. Om du har frågor gällande tjänsten går det bra att skicka dessa till samma mejladress.

Julledigt
2016-12-23 11:00

Vi vill passa på att önska er alla


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!


Kansliet håller stängt och öppnar åter 9/1.


Terminsstart vecka 2, samma tid och plats om du inte hört något annat från din ledare.

Nyheter från våra grupper
Redskapscupen Nivå 5-6 & Pojkar A, 25/02 09:11 
Redskapscupen Nivå 5-6 & Pojkar A, 25/02 09:09 
Sydostmästerskapen 2019 Nivå 3-6 & Pojk A, 05/11 14:22 
Sydostmästerskapen 2019 Nivå 3-6 & Pojk A, 29/10 14:55 
USM 2019, 31/05 11:32 
 
Stöd Dackegymnasterna
 
 
Våra sponsorer