Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dackegymnasterna
Glädje & Gemenskap, Engagemang, Utveckling & Kvalitet
Välkommen!
Dackegymnasterna - en förening för många
Välkommen till vår nya hemsida!
Vi jobbar på för fullt med att få en informativ sida! Redan nu ber vi om ursäkt om något har blivit tokigt. Vi gör så gott vi kan!

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Covid-19
2020-03-27 19:08

Idag fredag den 27 mars kom ett nytt regeringsbeslut gällande sammankomster med fler än 50 personer. Beslutet träder i kraft den 29:e mars.

Nu på söndag den 29 mars kommer grupper som tränar i Gymnastikens Hus Växjö få ett provisorisk schema då det vid ordinarie schema skulle innebära gränsen på 50 personer skulle överskridas i hallen.

Vi inväntar rekommendationer från Folkhälsomyndigheten under helgen och kommer utvärdera hur vår verksamhet skall fortlöpa. Nya direktiv skickas ut måndag den 30 mars samt publiceras på vår hemsida. 


Rekommendationerna kan ändras beroende på situationens utveckling, vi följer löpande myndigheternas uppdateringar. 


Nytt datum för SM i truppgymnastik
2020-03-26 17:41
För en dryg vecka sedan togs beslutet att ställa in SM i truppgymnastik,15-17 maj i Växjö. Efter det beslutet har föreningen tillsammans med förbundet tittat på olika lösningar för ett eventuellt genomförande. Vi kan nu presentera ett nytt datum för tävlingarna till den 3-5 juli i Växjö med Dackegymnasterna som arrangör. Det finns självklart en stor osäkerhet kring möjligheterna till ett genomförande av tävlingen med tanke på utvecklingen av Covid-19, därför kommer ett definitiv besked om det blir tävling tas i slutet av april. Mer information och bakgrund till beslutet hittar ni på Gymnastikförbundets hemsida på länken här 
Tränartjänster i Dackegymnasterna
2020-03-20 11:12
Vi erbjuder nu två tränartjänster med start till augusti. En tjänst med inriktning mot våra äldre tävlingsgymnaster och en med inriktning mot våra tränings och tävlingsgrupper. Läs och ta del av dem, vi ser fram emot era ansökningar. 
Fortsatt träning för friska gymnaster, men större evenemang ställs in
2020-03-16 21:02


Träningen fortsätter som vanligt för våra gymnaster, men vi kommer att ställa in de större evenemang som vi hade planerat i vår. Dessa är genrepet och Vårshowen.

 

Vi på Dackegymnasterna följer självfallet Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer angående händelseutvecklingen för Covid-19 (coronaviruset). Vi har inte mottagit några direktiv från myndigheter, kommun och förvaltningar eller Gymnastikförbundet om att stänga ned träningsverksamheten. Därför håller vi träningen öppen som vanligt, självfallet givet att ledare är friska och kan hålla i träningarna. Detta gäller även den planerade lägerdagen 18 mars. Det kommer dock att skickas ut särskilda riktlinjer till anmälda på lägerdagen angående handhygien etc.

 

Om det kommer andra beslut som påverkar vår löpande träning, så kommer vi att meddela eventuella förändringar här och via epost.   

 

Även om era barn är friska väljer ni så klart själva om ni vill att de, utifrån rådande omständigheter, ska delta i träningen eller stanna hemma. Anmäl då gärna deras frånvaro så fort som möjligt för att underlätta för träningsplaneringen.

 

Inställda evenemang

Vi kommer däremot att ställa in de större evenemang som planerats sedan tidigare under våren. De evenemang som ställs in är:

·       Genrepet för Vårshowen till helgen 21 – 22 mars

·       Vårshowen 9 maj

Vårshowen har vi tänkt ersätta med en annan show vid ett annat tillfälle, och återkommer med information om detta.

 

Det är viktigt att varje person tar ansvar för att minimera smittspridning. Det innebär att om du som ledare eller gymnast har sjukdomssymptom, även milda sådana, så ska du stanna hemma ifrån träningen. Tänk på att följa de allmänna råden kring hygien som är publicerade sedan tidigare.

 

//Styrelsen Dackegymnasterna

 

Angående Covid-19 (Coronaviruset)
2020-03-12 14:54

2020-03-24

Folkhälsomyndigheten förtydligade sina rekommendationer avseende idrott och träning. Läs mer om det här


2020-03-13

Information ifrån tidigare gäller. Viktigt att varje person tar ansvar för att minimera smittspridning, dvs har ni några som helst sjukdomssymptom så stanna hemma ifrån träningen. Tänk på att följ de allmänna råd kring hygien som är publicerade nedan enligt tidigare förmedlad information. Vi kommer uppdatera informationen igen efter helgen förutsatt att det inte kommer andra direktiv ifrån regering, myndigheter, kommun eller Gymnastikförbundet,  innan dess. 2020-02-12

Med anledningen av händelseutvecklingen för Covid-19 (Coronaviruset) vill vi meddela att Dackegymnasterna följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Tisdagen den 10 mars höjdes risknivån för spridning av Coronaviruset inom Sverige till ”mycket hög risk”. Under onsdagen den 11 mars togs beslut av regeringen att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation kring folksamlingar, vilket innebär att det från och med idag torsdag 12 mars och tills vidare, i hela Sverige, blir förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare. Detta påverkar främst tävlingsverksamheten bla genom att den tävling som skulle vara på lördag i Grimslöv ställs in, övriga tävlingar inväntar vi besked ifrån arrangörerna. Vad gäller våra lägerdag den 18 mars och genrep inför vårshowen nästa helg samt kommande evenemang i maj som Dackegymnasternas Vårshow och SM i truppgymnastik kommer föreningens arbete att tillsvidare fortgå som att de ska genomföras, men vi kommer och följa smittans händelseförlopp följa de rekommendationer som myndigheterna ger.

I dagsläget finner vi som föreningen av vi inte behöver vidta några direkta åtgärder i vår verksamhet och kommer fortsätta den ordinarie träningen som vanligt. Vi har inte mottagit några direktiv från myndigheter, kommun och förvaltningar eller Gymnastikförbundet som är kopplade till vår verksamhet att det finns risk att vistas i våra träningshallar.

Vår uppmaning till er medlemmar är att vara uppmärksamma på symptom, även milda och råder er att stanna hemma ifrån träningen om ni känner av några symptom. Vi ber er även att följa de allmänna råden rörande hygien i samband med träning:


Allmänt förebyggande åtgärder mot smitta är: 

·         Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun.

·         Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Smittämnen fastnar lätt på händerna. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. 

·         Undvik kontakt med sjuka människor. 

·         Är du själv sjuk - stanna hemma.

·         Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. 

 

Har du luftvägssymtom som hosta och feber, även lindriga symtom, är det viktigt att du stannar hemma från jobb och skola och begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Behöver du sjukvårdsrådgivning bör du kontakta 1177 Vårdguiden.

 

Om du har frågor om nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 ska du i första hand ringa nationella informationsnumret 113 13. På Folkhälsomyndighetens webbplats hittar du svar på de vanligaste frågorna. 
Nyheter från våra grupper
Redskapscupen Nivå 5-6 & Pojkar A, 25/02 09:11 
Redskapscupen Nivå 5-6 & Pojkar A, 25/02 09:09 
Sydostmästerskapen 2019 Nivå 3-6 & Pojk A, 05/11 14:22 
Sydostmästerskapen 2019 Nivå 3-6 & Pojk A, 29/10 14:55 
USM 2019, 31/05 11:32 
USM 2019, 03/05 11:48 
 
 
Stöd Dackegymnasterna
 
 
Våra sponsorer