Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dackegymnasterna
Glädje & Gemenskap, Engagemang, Utveckling & Kvalitet

Vårterminen
2020-12-22 10:24

Den 18 december meddelade Regeringen nya skärpta restriktioner, att all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och ”inte är nödvändigt” bör omedelbart stängas ner fram till den 24 januari. Dackegymnasterna har därför beslutat att även stänga ner vår verksamhet fram till och med den 24 januari för att bidra till att minska smittspridningen. Hur och när terminsstarten blir och vilka anpassningar som behöver göras då kan vi inte uttala i dagsläget utan vi följer utvecklingen i samhället samt följer myndigheternas och Gymnastikförbundets rekommendationer avseende träning. Träningarna kommer därför som tidigast kunna starta igång under vecka 4. Vi hoppas kunna ge ny information under mitten/slutet av januari.

Digitala tävlingar
2020-12-04 11:28
De flesta tävlingar har ställts in under både våren och hösten. Glädjande nog så har ett par av våra grupper kunnat delta i digitala tävling. Ett bra alternativt till tävling när man inte kan träffas och tävla som vanligt. https://sverigesradio.se/artikel/7613056
Fler anpassningar ifrån 24 november
2020-11-25 15:00
Information har skickat ut till alla medlemmar med att vi gör ytterligare anpassningar i träningen för att minska smittspridningen. Offentliga sammankomster begränsas till max 8 personer. Även om träning inte klassas som en offentlig sammankomst så har Gymnastikförbundet också tagit beslut om att det ska vara vägledande för all verksamhet under Gymnastikförbundet. Träning för barn och ungdomar 2005 och senare görs undantag för. Dackegymnasterna har valt att minska ner träningen och att huvuddelen av våra grupper numer tränar endast i halvgrupper under resterande del av terminen. Vi hoppas med detta kunna erbjuda en säkrare miljö för både ledare och aktiva. Fortsatt gäller även Dackegymnasternas tidigare kommunicerade riktlinjer för träning avseende Covid-19. Ingen passning/mottagning ska ske av ledarna och att träningen anpassas så att gymnasterna kan träna på moment de kan utför utan hjälp.

Fortsatt gäller att träningen för Alla kan gympa, familjegymnastiken, Barngymnastik 4-5 år, Vuxen gruppen och Juniortruppen är inställd resterande del av terminen.

Målsättning är att kunna fullfölja terminen i så stor utsträckning som möjligt för samtliga grupper samt hålla smittan borta ifrån hallen, våra ledare och aktiva


Nu kör vi igen!
2020-11-11 15:38
Träningen startar igång igen från 12 november för de flesta grupperna. Juniortruppen, Vuxengruppen familjegymnastiken, barngymnastik 4-5år och Alla kan gympa är grupper som vi inte kommer att starta igång. Övriga grupper kör igång med en del anpassningar för att vi ska kunna bedriva träningen säkert för både ledare och gymnaster. 

Dackegymnasterna har sett över och uppdatera våra riktlinjer för träning avseende Covid- 19
Innehållet i träningen kommer att anpassas så att ingen fysisk kontakt ska ske, dvs träningen kommer genomföras med övningar som gymnasterna klarar av att träna och utföra säkert på egen hand utan mottagning ifrån ledarna.
Schemat för anpassats vilket innebär nya träningstider för ett antal grupper så att vi är färre gymnaster i hallen och på så sätt kan undvika trängsel.
Information och förtydligande har skickats till samtliga grupper kring hur uppstarten kommer ske och vad som gäller i träningen.

Dackegymnasterna följer utvecklingen och om det blir nödvändigt kan nya anpassningar göras med kort varsel. Vi hoppas våra åtgärder bidrar till att minimera risken för smitta och smittspridning och att alla gör sin del för att minska den i hela landet. Förhoppningen är att den negativa trend som ses i samhället avseende smittspridningen kan avta och att vi snart åter kan lätta på restriktionerna och återgå till en mer normal vardag.All träning inställd från och med idag 5/11
2020-11-05 14:50

Dackegymnasterna har idag tagit beslutet att tillfälligt ställa in all verksamhet från och med idag 5/11 och på obestämd tid framåt pga av de nya restriktioner som införts i Region Kronoberg avseende Covid-19.

Föreningen kommer behöva tid att se över verksamheten, åtgärder och ev direktiv för att kunna säkerställa att träningen kan genomföras på ett säkert sätt och i enlighet med de nya skärpta kraven. 
Ny information om hur vi kommer förhålla till de nya direktiven kommer att förmedlas under mitten av nästa vecka.
Ny styrelse på Årsmötet
2020-10-19 10:49
Johan B, Alexandra, Hanna, Jenny, Maria-José, Lisbeth, Åsa, Lina, Johan W
Efter årsmötet den 13/10 ser styrelsen ut enligt följande

 
Ordf: Johan Bring

 
Vice ordf: Åsa Lisecke
Kassör: Maria-José Benitez

  
Sekreterare: Johan Wänersjö
  
Ledamot: Alexandra Airosto
  
Ledamot: Hanna Ankarberg
  
Ledamot: Lisbeth Åberg


   
Suppleant: Lina Östberg Sellgren
  

Suppleant: Jenny Åhman

Nyheter från våra grupper
Redskapscupen Nivå 5-6 & Pojkar A, 25/02 09:11 
Redskapscupen Nivå 5-6 & Pojkar A, 25/02 09:09 
Sydostmästerskapen 2019 Nivå 3-6 & Pojk A, 05/11 14:22 
Sydostmästerskapen 2019 Nivå 3-6 & Pojk A, 29/10 14:55 
USM 2019, 31/05 11:32 
 
Stöd Dackegymnasterna
 
 
Våra sponsorer