SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dackegymnasterna
Glädje & Gemenskap, Engagemang, Utveckling & Kvalitet

Barngymnastik

Barn 4-5 år

Barngymnastik 4-5 år här är tanken och ambitionen att barnen är själva med ledarna i hallen. Ledarna planerar och håller i lektionerna. Barnen får röra sig och aktiveras på olika sätt genom stationer, redskapsbanor, dans och rytmik och temabanor.  
 
Våra grupper 
Hö 1, Gu 1, In 1, Li 1, Pi 1, Teo 1, Tes 1, Ho 1, 
 
Ifrån barn 4-5 år går barnen automatiskt in i grupper barn 6-7 år
 
Lekande gymnastik
Träningen är varierad med enkla och lekfulla aktiviteter. Det viktigaste är att deltagarna känner sig delaktiga, har kul och får utlopp för fantasi och rörelseglädje. Övningarna och rörelserna anpassas efter varje barns förmåga och stort vikt läggs på utveckling av grovmotoriska färdigheter.
 
 
Barn 6-7 år
Barngymnastik 6-7 år hamnar i gränslandet mellan lekande och lärande gymnastik. vilket innebär att innehållet liknar det i barn 4-5 år men utvecklas utifrån gymnasternas utveckling och mognad. De grovmotoriska färdigheterna byggs här ihop till mer gymnastikspecifika övningar.
 
Våra grupper HT23-VT24
Ho 2, Gu 2, In 2, Li 2, Pi 2, Teo 2, Tes 2. 
 
Ifrån barn 6-7år kan barn välja att gå vidrar inom träningsgymnastik eller inom tävlingsgymnastik.. Tävlingsgymnastiken är inom disciplinen Truppgymnastik. Om tävlingsgrupperna hittar ni information under tävlingsgymnastik. 
 
Lärande gymnastik
Träningen är gymnastikspecifik men med fortsatt fokus på allsidighet och variation av övningar och uttrycksformer. De grovmotoriska färdigheterna är i centrum och sätts samman till att forma gymnastikspecifika övningar.
 
 
 
Stöd Dackegymnasterna
 
 
Våra sponsorer