SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dackegymnasterna
Glädje & Gemenskap, Engagemang, Utveckling & Kvalitet

Avancerad motorisk träning - AMT

AMT är ett helt nytt träningskoncept som kombinerar gymnastikens grundträning med intensiv cirkelträning. Man tränar koordination och kroppskontroll, styrka och kondition, rörlighet och spänst - på en och samma gång. I AMT får man också träna på utvalda gymnastiska övningar. De är grundläggande övningar som valts ut kan ses som grunden till många andra övningar inom gymnastiken. De är därför lämpliga att träna på för alla, oavsett bakgrund. Bland dessa övningar finns handvolt, pendlingar i räck, salto och frivolt. Dessa övningar kan oavsett nivå alltid tränas och bli bättre.

 

Förbättrad motorik är idag något som många eftersträvar i sin träning men det är få vet hur man gör. I AMT finns en stor mängd övningar som förbättrar de motoriska egenskaperna. AMT utmanar såväl kropp som tanke och riktar sig till dig som vill utmanas utöver det vanliga. Fysträningen inom AMT är indelad i fyra nivåer från medel till mycket avancerad nivå. Med en tydlig progression som ger deltagaren en markant förbättrad kroppskontroll. Träningen är anpassad till dig som tidigare varit gymnast eller dig som är vältränad motionär.

 

AMT tränas i grupp men med individuell anpassning. Träningen är individualiserad och fokuserar på människors olika utvecklingstakt. Det finns fyra olika svårighetsgrader på övningarna och en tydlig progressionskurva för de gymnastiska momenten. Så det är lätt att följa och hitta rätt nivå, utifrån var och ens fysiska förutsättningar.

De specifikt utvalda styrkeövningarna som blandas med akrobatik och fysiska utmaningar gör AMT till en väldigt rolig och utmanande träningsform. AMT kan utföras i en vanlig skolsal (gympasal) eller i en specialhall för gymnastik.

 

 Är du intresserad av AMT, hör av dig till oss på kansli@dackegymnasterna.se

 
Träning för ett aktivt liv
 

Stadiet välkomnar utövare i alla åldrar, oberoende av träningsbakgrund och vilken nivå man vill träna på. Träningen är allsidig, rolig, utmanande och utvecklande. Den egna kroppens förutsättningar för rörelse och känslan av tillhörighet står i centrum.

Vi är noga med att skapa förutsättningar för alla utövares möjligheter att röra sig fritt mellan olika träningsformer och alltid känna sig välkomna till Svensk Gymnastik. Därför introducerar vi Träna för aktivt liv redan under ungdomsåren.

 
Våra grupper 

 AMT VUX

 
 
Stöd Dackegymnasterna
 
 
Våra sponsorer